Körili ve yoğurtlu tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Körili ve yoğurtlu tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Körili ve yoğurtlu tavuk

    Reklam



    Körili ve yoğurtlu tavuk

    Forum Alev
    Körili ve yoğurtlu tavuk


    280 kalori...Hazırlama süresi: 15 dakika...Pişirme süresi: 20 dakika...2 kişilik

    Gerekli malzeme

    200 gr tavuk but
    Yarım küçük kâse
    light yoğurt
    1 soğan
    1 kahve fincanı sıcak su
    2 dal maydanoz
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1'er tutam köri ve zencefil
    Tuz

    Hazırlanışı

    Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

    Püf noktası

    Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın. Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur
    .



  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Körili ve yoğurtlu tavuk

    Reklam



    Tavuk kokusu ağırdır diyenler için mutlaka köri ile terbiye edilmelidir.Körü tavuğun o kötü ve ağır kokusunu alır ve insanların midesinin bulanmasını engeller.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi