Saray Usulü Piliç Sarma

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Saray Usulü Piliç Sarma ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Saray Usulü Piliç Sarma

    Reklam



    Saray Usulü Piliç Sarma

    Forum Alev
    Saray Usulü Piliç Sarma



    Malzemeler

    - 1 adet piliç
    - 100 gr. kuru kayısı
    - 30 gr. badem
    - Tuz,karabiber




    Süre:55 dk - 4 Kişilik


    Yapılışı

    Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.

    Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200C fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm. kalınlığında kesin. Servise sunun.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Saray Usulü Piliç Sarma

    Reklam



    Adından da anlaşılacağı üzere saraylara yaraşır bir yemek. Görüntüsü ile yapılışı ile ve kokusu ile buram buram kokan bir lezzet yapmış olacaksınız.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi