Firik Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Firik Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Firik Pilavı

    Reklam



    Firik Pilavı

    Forum Alev
    FİRİK PİLAVI
    Malzemeler:
    • 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
    • 3 bardak et suyu veya su
    • 1 bardak haşlanmış nohut
    • 1 bardak tel şehriye
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 bardak tel şehriye
    • 1 bardak firik




    Yapılışı:


    Tel şehriyeleri margarinde pembeleştirin. İçine yıkanmış firikleri atın. 4-5 dakika kavurun. 1 bardak haşlanmış nohudu ekleyin. su veya et suyunu üzerine dökün (tavuk suyu da olur) tuzunu koyun. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Altını kapatın. Tereyağını kızdırın, üzerine karabiber serpin. Hazırladığınız yağı sıcak halde pilavın üzerine dökün. Kaşıkla havalandırıp 15 dakika üstü kapalı bekletin. Servise sunun.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Firik Pilavı

    Reklam



    Dalından koparıp pişirmeden yediğimiz firik pişirilip yemeği de yapılabilmektedir. Allah'ın vermiş olduğu nimetlerin çeşitliliği yapılışında da bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi