Fırın Poşetinde Tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Fırın Poşetinde Tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Fırın Poşetinde Tavuk

    Reklam



    Fırın Poşetinde Tavuk

    Forum Alev

    Malemeler:

    (6 Kişilik)
    • 1 adet orta boy bütün tavuk
    • 5-6 adet ufak patates
    • 1 adet fırın poşeti
    • 1 tatlı kaşığı un

    Sosu:
    • 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1-1.5 çay bardağı soğuk su
    • İsteğe bağlı tuz.



    Yapılışı:
    1. Tavuğu ocakta önce üteleyin ve güzelce yıkayıp temizleyin.
    2. Patateslerin kabuklarını soyup,yıkayın ve ikiye yada üçe bölün.
    3. Sosun tüm malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırıp bütün tavuğan her yerine güzelce bulayın.
    4. Patetesleri de bu soslu kabın içine atın ve onlarıda bu sosla harmanlayın.
    5. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye getirin.
    6. Fırın poşetinin içine unu boşaltın ve poşetin iç kısmının her yerine bulaşmasını sağlayın.
    7. Tavuğu bacakları üste gelecek şekilde poşetin içerisine yerleştirin. Patatesleride etrafına yerleştirin.
    8. Poşetin telini sıkıca kapatın. Poşetin üst kısmında iğneyle 6-8 adet delik açın.
    9. Fırınımızı önceden kızdırmıştık. Kızgın 200 derece fırında önce 50 dakika fırınlayın. Daha sonrada 10 dakika 150 derece de fırınlayın. (tavuğun büyüklüğüne göre bu pişme süreleri değişebilir. Siz yinede kontrollü fırınlayın tavuğunuzu)
    10. Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Fırın Poşetinde Tavuk

    Reklam



    Fırın poşetine konan malzemeler baharatlandıktan sonra karıştırılır ve bir kürdan ile değişik yerleri delinerek hava alması sağlanmaktadır.Bu yemeğin lezzeti başka olmaktadır.Tavuk lokum gibi yumuşacık olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi