Kabaklı Risotto Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Kabaklı Risotto Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sivaslı_kız_
    Usta Üye
    Reklam

    Kabaklı Risotto Pilavı

    Reklam



    Kabaklı Risotto Pilavı

    Forum Alev
    • 1 Soğan
    • Zeytinyağı
    • Tereyağı
    • 300 gr. Risotto pirinci (olması şart değil bol su çekebilen pirinç çeşidi olabilir)
    • 100 ml beyaz şarap (tatlı olmasın)
    • Sebze, et veya tavuksuyu
    • 400 gr. Hokaido kabak
    • 2 YK Parmesan peyniri
    • Tuz, karabiber
    Soğanı ufak ufak doğrayıp zeytinyağı ile hafif kavurun. Kabağı ufak ufak doğrayıp soğana ilave edip kavurun. Pirinci ilave edip hafif kavurun. Şarabı, tuz ve karabiberi ilave edip devamlı karıştırın. Pirinç şarabı çekince, hazırlamış olduğunuz et suyu, sebze suyu veya tavuk suyunu bir kepçe ile pirinç suyunu çektikçe ilave edip devamlı karıştırın. Pirinçler yumuşayana kadar bu işlemi devamlı tekrarlayın. Biraz zahmetli oluyor ama risottonun en büyük özelliği zaten bu işlem. Pirinçler tamamen yumuşayınca, ufak bir kaç parça tereyağı ve rendelenmiş Parmesan peynirini pilava ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tabaklara pilavı koyup üstüne hafif zeytinyağı gezdirip, rendelenmiş parmesan peyniri ile servisinizi yapın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Kabaklı Risotto Pilavı

    Reklam



    Pirinç çok çeşitli yemek tariflerinde kullanılabilen bir malzeme aynı zamanda büyük bir besin kaynağıdır. Kabağı sevenler kabağın tadını pilavda daha lezzetli tadacaklardır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi