Enginarlı Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Enginarlı Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Enginarlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Enginarlı Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    ENGİNARLI PİLAV


    4 KİŞİLİK hazırlaması vaktinizi almayacak çok hafif bir yemek
    MALZEMELER

    ½ kavanoz enginar kalbi konservesi
    1 demet taze soğan
    1 demet dereotu
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı baldo pirinç
    ½ limon
    1 ½ su bardağı kaynar su
    1 tatlı kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI

    Pirinci soğuk suyla ıslatın. Taze soğanları temizleyin ve yeşilleriyle beraber ince ince kıyın. Dereotunu doğrayın. Taze soğanları ve dereotunun yarısını zeytinyağıyla kavurun. Pirinci yıkayın ve suyunu süzüp tencereye alın. Enginar kalplerini dörder parçaya bölüp tencereye ekleyin. Kaynar su, limon suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı servis kabına alıp en az 1 saat bekledikten sonra üzerine ayırdığınız dereotunu serpiştirip servis edin.







  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Enginarlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Enginar öok faydalı bir sebzedir.Engina yemeği herkesin sevdiği tarzdan değildir.Ağır kokusu dolayısı ile özellikle çocuklar sevmez.Fakat ilaç niyetine yenmelidir.Özellikle karaciğer hastaları yemelidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi