İç Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden İç Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    İç Pilav - Tarifi

    Reklam



    İç Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    İç Pilav

    Bir çok yerde kullanabileceğiniz bir pilav
    Malzemeler :
    250 gr. kuzu veya tavuk ciğeri, 2 su bardağı pirinç, 1 adet orta boy soğan, 5 çorba kaşığı çam fıstığı, 3 yemek kaşığı kuş üzümü, 3 yemek kaşığı margarin, 1 adet kesme şeker , 1 tatlı kaşığı yenibahar, ½ demet dereotu , karabiber, tuz,

    Hazırlanışı :
    Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıtıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra temizlenmiş, zarı soyulmuş ve küçük küçük doğranmış ciğerleri tavaya alıp rengi değişinceye kadar pişirin. Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz, kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.





  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: İç Pilav - Tarifi

    Reklam



    İç pilav genelde düğünlerde ya da eğlence düzenleyen kişilerin misafirlere sunmuş olduğu bir tariftir. İç malzemeleri çok olduğu gibi tadını da güzelleştirmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi