Tavuklu ve Mantarlı Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuklu ve Mantarlı Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Tavuklu ve Mantarlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Tavuklu ve Mantarlı Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    Tavuklu ve Mantarlı Pilav

    Tavuklu ve mantarlı pilavı 30 dakikada hazırlayabilir 20 dakikada pişirebilirsiniz.
    Malzemeler:
    2 su bardağı pirinç
    4 su bardağı su
    200 gr tavuk göğüs eti
    Yarım demet dereotu
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    200 gr mantar
    Tuz
    Hazırlanışı:

    Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tavuk etini 4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp suyunu ayırın. Eti küçük küçük doğrayın. Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Ocaktan alın. Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin. Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Üzerine dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Tavuklu ve Mantarlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Ana yemek olarak yapılan pilav içine farklı malzemeler koyarak zenginleştirilecek en kullanışlı malzemelerden biridir. Mantarı pilavın içine koyarak ailenin bu besini bu şekilde almasını sağlayabilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi