Güveçte Yufkalı Tavuk Tarifi - Güveçte Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Güveçte Yufkalı Tavuk Tarifi - Güveçte Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Güveçte Yufkalı Tavuk Tarifi - Güveçte Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Güveçte Yufkalı Tavuk Tarifi - Güveçte Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Güveçte Yufkalı Tavuk Tarifi - Güveçte Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır?

    2 adet yufka
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 5 dilim jambon
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 su bardağı süt
    • 1`er çay kaşığı tuz, karabiber
    • 1 adet yumurta sarısı



    2 adet yufkayı üst üste koyun ve bir yemek tabağı çapında 4 adet yuvarlak şekilde kesin. Diğer tarafta tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp çok az sıvıyağ ile kavurun. Jambonları ince şeritler halinde dilin ve kavurmakta olduğunuz tavuklara ilave edin. Birlikte 2-3 dakika daha pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağı ve 1 çorba kaşığı unu hafifçe kavurun. Üzerine süt ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığız beşamel sosun içerisine, tavuk ve jambonlu malzemeyi ilave edip karıştırın. 4 adet küçük toprak güveci yağlayın. Komposta kasesine yuvarlak şekildeki yufkaları, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. İçine beşamelli tavuk ve jambonlu malzemeyi doldurun. Yufkaların kenarlarını içe doğru kapadıktan sonra kaseyi ters çevirerek güveç kabına yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Güveçte Yufkalı Tavuk Tarifi - Güveçte Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Güveçte pişirilen yemeklerin vermiş olduğu tat bambaşkadır. Üstü kızarmış bir şekilde pişen bu yemek ev halkının iştahlarını kabartacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi