Yemişli Azeri Pilav Tarifi - Yemişli Azeri Pilav Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Yemişli Azeri Pilav Tarifi - Yemişli Azeri Pilav Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Yemişli Azeri Pilav Tarifi - Yemişli Azeri Pilav Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Yemişli Azeri Pilav Tarifi - Yemişli Azeri Pilav Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Yemişli Azeri Pilav Tarifi - Yemişli Azeri Pilav Nasıl Yapılır?

    3 su b. pirinç
    300 gr. kuzu eti
    2 soğan
    kestane
    kuru kayısı
    kuru mürdüm eriği
    badem
    yeşil fıstık
    su, tuz
    sıvıyağ

    Hazırlanışı :
    İlk olarak tencereye 300 gr.kuzu etini ilave edin.Etlerin üzerine sıcak su ilave edip etleri haşlayın.2 adet soğanı piyaz olarak kesin.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kuru mürdüm eriği,kuru kayısı,badem haşlanmış kestane,yeşil fıstık ilave edin ve kavurmaya devam edin.
    Pilavı için tencereye sıvıyağ ilave edin.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurun.Daha sonra kavrulan pirincin
    üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirin.Servis tabağın pilavı alın.Üzerine kavrulmuş olan etleri ilave edin.Etlerin üzerine soğanlı yemişli malzemeleri ilave edip servis edin.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Yemişli Azeri Pilav Tarifi - Yemişli Azeri Pilav Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Pirinç dünyanın her yerinde yetişen bir besin kaynağıdır. Fakat yemek olarak tarifi tüm ülkelerde farklı şekillerde yapılarak hazırlanmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi