Püf Noktalar

+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 123 ... Sonuncu8Sonuncu9
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Püf Noktalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 13
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    --->: Püf Noktalar

    Reklam



    Çayı enfazla 10 dk demleyin.
    Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça
    içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler.

    ForumAlev --->: Püf Noktalar

  2. 14
    elifizmir
    Özel Üye
    Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını
    çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile
    çaydanlıkta kaynatın.Termosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın..









  3. 15
    elifizmir
    Özel Üye
    Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur.
    Ancak bununda kolayı vardır.
    Bunun için eller bir iki dakika kadar
    sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur
    Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır.

    Ayrıca çay ve kahve lekelerini de
    karbonatla silerek çıkartabiliriz.









  4. 16
    elifizmir
    Özel Üye
    Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya
    biraz amonyak karıştırın ve lekenin üzerine sürün.

    Zeytinyağı lekesi için bir lokma ekmek içi
    yuvarlanıp lekenin üstünde gezdirilmelidir.

    Yumurta lekesini ise önce soğuk suda sonra
    ılık sabunlu suda yıkayarak çıkarabilirsiniz.



  5. 17
    elifizmir
    Özel Üye
    Kırmızı şarap yada beyaz şarap farketmez.
    Her ikisinin lekeside oldukca zorludur.
    Bunların lekesini çıkarmak için de oksijenli
    suyla tampon yapmalısınız.Ya da lekelerin üzerini
    örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin,
    daha sonrada lekeli kısmı yıkayın..



  6. 18
    elifizmir
    Özel Üye
    Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak
    istiyorsanız,bu öneri tam size göre..
    Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi
    hazırlayacaksınız.Ancak bu sefer içine farklı bir
    tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz.
    Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak



  7. 19
    elifizmir
    Özel Üye
    Makarnadaki gibi bir öneride omlet için
    Farklı bir omlet lezzeti için
    yumurtayı kırıp iyice çırpın.Daha sonra
    içine herzaman eklediğiniz diğer malzemeleri
    ilave edin.Bunlarla birlikte yarım bardak da
    şarap koyun.Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir.



  8. 20
    elifizmir
    Özel Üye
    Çok faydalı bir bilgide böbrek
    pişirmesiyle ilgili.Daha doğrusu böbreğin
    kendine has kokusu ile ilgili.
    Eğer bu kokudan rahatsız oluyorsanız,
    böbreği pişirmeden önce bir kaç saat
    tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine
    özgü kokusu böylece gider..



  9. 21
    elifizmir
    Özel Üye

    --->: Püf Noktalar

    Reklam



    Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa
    bunu çok basit bir yöntemle elde
    edebilirsiniz.Bunun için temiz iki kağıt arasına
    toz şekeri koyun.Isıttığınız ütüyü bu
    kağıdın üzerinde şeker un haline gelene
    kadar gezdirin.Kolayca elde ettiğiniz
    pudra şekerini kullanabilirsiniz artık....



  10. 22
    elifizmir
    Özel Üye
    Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun
    Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz
    suyu ilave edin.2 tatlı kaşığı toz
    şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık
    bir yerde bir süre bekletin.Sirkeniz olunca
    süzerek kullanın.Bu sirke midenize
    zarar vermez..



  11. 23
    elifizmir
    Özel Üye
    Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan
    kokular yaratabilirler.Bunu önlemek için, buzdolabınızın
    içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız,
    hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize
    zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz..





  12. 24
    elifizmir
    Özel Üye
    Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken
    elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için
    önce şöyle bir karışım hazırlayınız.Bir
    limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su
    ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız.
    Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız..



+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 123 ... Sonuncu8Sonuncu9
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi