Püf Noktalar

+ Yorum Gönder
4. Sayfa BirinciBirinci ... 34
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Püf Noktalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 37
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    --->: Püf Noktalar

    Reklam



    Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız,
    keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin.
    Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup
    keki kalıptan çıkarabilirsiniz.Ayrıca kek hamurunu boşaltmadan
    önce, kalıba un serpebilirsiniz.




    Bu Yazı --->: Püf Noktalar İsimlidir

  2. 38
    elifizmir
    Özel Üye
    Yemek yapmak konusunda acemi olanlar bilir,
    sürekli tencerenin dibi tutar. Eğer sizin de tencerenizin
    dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp
    hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini
    örtün,birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir.



  3. 39
    elifizmir
    Özel Üye
    Hafifce sertleşen daha doğrusu yumuşaklığını
    kaybeden pasta ve kekler pek sevilmez. Bunların üzerine
    sepiştirerek dökeceğiniz bir miktar şekerli ve limonlu
    su ya da meyveli gazoz hafifce ıslanmalarını sağlayacak
    vee zevkle yanilebilecektir.



  4. 40
    elifizmir
    Özel Üye
    Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için
    bol bol şalgam suyu için. Ayrıca kolestrolü önleyici etkiyede
    sahiptir. A1, B1 vitaminleri, fosfor, kalsiyum ve potasyumca zengindir.
    Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları
    içinde şalgam suyu önemlidir.



  5. 41
    elifizmir
    Özel Üye
    Sütlü tatlılarda veya puding, muhallebi gibi tatlılarda
    unun pişerken topaklanmaması için önce şekeri, unu, varsa kakaoyu
    tencerede karıştırın, kullandığınız malzeme un yerine nişasta veya
    pirinç unu ise bunları şekerle karıştırın. Sonra sütü ilave edin
    topaklaşmadığını göreceksiniz.



  6. 42
    elifizmir
    Özel Üye
    Yeşil yapraklı sebzeleri doğramadan yıkayın.Bazı ev hanımları
    ıspanak ve pazı gibi sebzeleri önce doğrar sonra yıkarlar.
    Oysa bu gibi sebzelerin doğranmadan yıkanması gerekir, çünkü bazı
    vitaminler suda çözülür. Doğrandıkları zaman vitamin kaybederler..



  7. 43
    elifizmir
    Özel Üye
    Yeşil yapraklı sebzeleri ayıklayıp yıkamak, sonra doğrayıp
    hiç bekletmeden kullanmak en doğru olanıdır. Yeşil ve bol yapraklı
    sebzeleri 1-2 su yıkadıktan sonra tuzlu suda bir kaç dakika
    bekletin. Böylece daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.



  8. 44
    elifizmir
    Özel Üye
    Köfte yapacaksanız ve bayat ekmeğiniz yoksa üzülmeyin,
    hemen içine galeta unu ilave edin.O da yoksa biraz irmik katın.
    Lezzetini arttırmak içinse 1 tatlı kaşığı tereyağı katın.

    Yine köfte yapacağınız bir başka gün 1/2 kıymaya 1/2 çay
    bardağı süt ilave edin.lezzetinin arttığını göreceksiniz.



+ Yorum Gönder
4. Sayfa BirinciBirinci ... 34
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi