Mükemmel pilav nasil yapilir?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Mükemmel pilav nasil yapilir? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Mükemmel pilav nasil yapilir?

    Reklam



    Mükemmel pilav nasil yapilir?

    Forum Alev
    Mükemmel pilav nasil yapilir?

    Mutfak ile ilgilenmeye baslayanlarin veya yalniz yasayanlarin en asina oldugu yemek çesitlerinden biridir pilav. Ancak o kadar çok ve sik yapilmasi, pilavin en iyi bilinen ve en güzel yapilan tarif oldugunu ifade etmiyor maalesef! Tam tersine, pilav yapilmasi en hassas, tavinin/kivaminin tutturulmasi en zor tariflerden biridir. Kendisi disinda lezzet veren baska malzemelerin katilmamasi, bu tarifin kivaminin tutturulmasini güçlendiren en önemli faktör.

    Söyle bir kisisel pilav yapma deneyimlerinizi gözden geçirin. Özellikle konuklariniz varken yaptiginiz kaç pilavi gögsünüzü kabartarak, basiniz dik sofraya getirdiniz? “Aceleye geldi”, “Sizin sansiniza…”, “Aslinda çok güzel pilav yaptigimi söylerler”, “Bir daha o marketin pirincini almam”, “Geçen yaptigim pilav bilseniz ne güzel oldu”, “Simdi toksunuz ya, o yüzden…” v.b. birçok bahane mutlaka size de çok tanidik gelecektir.

    Artik bahaneleri birakip marifetinizi ortaya koyma zamani geldi. Verecegimiz püf noktalariyla mükemmel pilavin tüm gizli kalmis sirlarini açikliyoruz. Konuklariniza ikram edeceginiz pilavin ardindan mükemmel pilavin sirlarini ögrenmek isteyenlere vereceginiz yanitlari da simdiden hazirlayin.

    Pilava lezzet katmak için önce tereyagi ile hafifçe kavurun. Böylece pirinçleriniz hem tereyagin lezzetini alacak hem de pisirme sirasinda dagilmasini engelleyecektir. Pirinçlerin yapismasini önlemek ve tane tane olmasini saglamak için de pisirme suyuna bir miktar sivi yag ilave edin. Pilavinizin rengi de önemli ve ilik gibi bembeyaz görünmesi içinse pisme suyuna 1-2 çay kasigi limon suyu eklemeyi deneyin.

    Pilavin pisip pismedigini anlamak için çatala, kasiga güvenmeyin; tadina bakin. Yenilebilir yumusaklikta ve dise gelir sertlikteyse kivami tamamdir. Henüz yenilebilir yumusakliga gelmemis ancak suyu da kalmamissa biraz daha sicak su ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pisirmeye devam edin. Ekleyeceginiz suyun mutlaka sicak olmasi gerekir.

    Pilavi karistirmanin, pirinçteki nisastayi açiga çikardigini ve nisastanin da tanelerin birbirine yapismasina neden olacagini aklinizdan çikarmayin.

    Diyelim ki, pilaviniz pisti ama pirinçler çok yumusamis, yani lapalasmis. Endise etmeyin ve çok kisik ateste bir çatal yardimiyla dikkatlice havalandirarak pisirmeye devam edin. Ta ki, suyunu iyice çeksin.

    Pilavi isitmak da ayri bir maharet gerektirir. Mükemmel yapilmis bir pilavin isitildiginda tüm özelligini kaybettigi de çok vakidir. Burada isin sirri pilavi karistirmamaktir. Pilava 1-2 yemek kasigi su ekleyin ve çok kisik ateste isitin. Pilavin tanelerinin bozulmamasi için de tencereyi arada bir sallamak suretiyle alt üst edin.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Mükemmel pilav nasil yapilir?

    Reklam



    Özellikle pirinç pilavı yaparken tane tane olmasını yağ oranının kıvamında olmasını isteriz.Fakat her zaman aynı neticeye ulaşmak zor olmaktadır.Bu nedenle pirinçleri yağda iyice kavurmak her zaman tane tane olmasını sağlayacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi