Mutfaktaki kötü kokulara son

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Mutfaktaki kötü kokulara son ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Mutfaktaki kötü kokulara son

    Reklam



    Mutfaktaki kötü kokulara son

    Forum Alev
    Mutfaktaki kötü kokulara son

    Birbirinden lezzetli yemekleri pisirdiginiz mutfaga, istenmeyen kokular sinmis olabilir. Hemen üzülmeyin, bunun da çaresi var. Tabak ve çatallardaki balik kokusunu çikarmak için, yikama suyuna bolca kahve telvesi atarsaniz, sorunun çözümlendigini göreceksiniz. Lahananin piserken pek de hos olmayan kokusunu önlemek için, tencerenin içine biraz ekmek içi koymaniz yeterli.

    Iste, ev hanimlarinin mutfakta islerine yarayacak pratik bilgilerden bazilari:
    Sogan kokusunu ellerinizden çikarmak için, evvelden hasladiginiz patatesi, mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek bes dakika kadar ovabilirsiniz. Ellerdeki sarimsak kokusunu çikarmak için de avucunuza biraz tuz alip, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayin. Sabunla da iyice yikarsaniz sarimsak kokusundan eser kalmadigini farkedeceksiniz. Hatta sogan ve balik kokusunun da... Sogan soymaya baslamadan önce parmaklarinizi sirkeye batirirsaniz, kokunun elinize bulasmadigini göreceksiniz.

    Balik kokusunu tabaklardan, çatallardan, biçaklardan çikarmak hiç kolay olmaz. Bunun için yikama suyunun içine bolca kahve telvesi atin. Telve, balik kokusunu emecektir. Sonra bildiginiz gibi bolca suyla durulayin.

    Kaz, ördek ve av hayvanlarindan eti agir kokulu olanlarinin, bu kokularini gidermek için unla ovalamak ve yarim saat kadar unun içinde birakmak lazimdir. Av etinin hangisi olursa olsun firinda pisirmeden önce evvela haslamali, sonra sogan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharati karistirip, haslanmis etin etrafina sürmeli, en son olarak da yumurta sarisini yogurtla karistirip eti bu karisima bulayip, yaglanmis tepsiye koyup firina sürmelidir.

    Karnabaharin haslama suyuna bir miktar süt katarsaniz kar gibi beyaz oldugunu, hem de kötü kokmadigini farkedeceksiniz. Kereviz pisirirken kokusunu almak için içine biraz lahana tursusu koyun.

    Lahananin piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir. Bunu önlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemege karismamasi için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyük kolaylik saglayacaktir.

    Uzunca süre kullanilmayan eski çaydanliklar, zamanla pek de hos olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayi, içine bir parça kesme seker koymaktir.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Mutfaktaki kötü kokulara son

    Reklam



    Mutfaklarımızda istemediğimiz kokular oluşabilmektedir.Bu nedenle mutfakların balkonları olması ve küçük bir tüpün olması bu kokuların oluşmasını engelleyecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi