Reçel Zamanı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Reçel Zamanı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Reçel Zamanı

    Reklam



    Reçel Zamanı

    Forum Alev
    Tüm meyvelerin bol bulunduğu yaz mevsimi reçel zamanı olarak da bilinir. Başarılı bir reçel yapımı için size vereceğimiz küçük sırlarımız var.
    * Reçelin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, şeker miktarını meyve miktarının 1,5 katı olarak ayarlayın.
    * Şekerlenmemesi için, kullandığınız limon suyunu ocaktan indireceğinize yakın koyun. Ayrıca daha önce konan limon suyu reçelin rengini koyulaştırır.
    * Şekerlenmeyle ilgili iki küçük püf noktası daha... Reçeli kaynarken ve kavanoza boşaltırken asla karıştırmayın. Kavanoza sıcakken koyun ve kavanozun ağzını soğuduktan sonra kapatın.
    * Küflenmemesi için reçelin içinde kalan ve kavanoza koyduktan sonra yüzeyinde biriken hava kabarcıklarını kâğıtla toplayın.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Reçel Zamanı

    Reklam



    Reçel yapmak için belli mevsimler bulunmaktadır.Genellikle ne reçeli yapılacak ise ona göre davranmak gerekmektedir.Reçel evde yapıldığı zaman organik olmakta ve sağlık yönünden daha faydalı olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi