Alüminyum Kapların Tehlikesi - alüminyum Tencerelerin Zararları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Alüminyum Kapların Tehlikesi - alüminyum Tencerelerin Zararları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Alüminyum Kapların Tehlikesi - alüminyum Tencerelerin Zararları

    Reklam



    Alüminyum Kapların Tehlikesi - alüminyum Tencerelerin Zararları

    Forum Alev
    Alüminyum Folyonu İnsan Sağlığına Zararları

    Uzmanlar, alüminyum kaplarda ve alüminyum folyo kullanılarak pişirilen yiyeceklere yüksek miktarda alüminyum geçtiğini saptadı.

    Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan, yürüttüğü bir çalışma sonucunda alüminyum
    kaplarda pişirilen yemeklerin sağlık yönünden sakıncalı olduğunun anlaşıldığını iddia etti.

    Turhan, Türkiye'de özellikle kırsal kesimlerde alüminyum kapların hala yaygın olarak kullanıldığını, alüminyum folyonun da özellikle fırında yemek pişirilirken vazgeçilmez pişirme materyallerinden biri olduğuna dikkati çekti. Alüminyumun doğada en çok rastlanılan elementlerden biri olduğunu belirten Turhan, alüminyumun zararlı etkileri üzerine yapılan araştırmaların, fazla miktarda alınan alüminyumun başta çeşitli kemik hastalıkları olmak üzere, alzheimer gibi nörolojik hastalıklara yol açtığının, diyaliz hastaları için ise son derece sakıncalı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.

    Özellikle kırmızı ve beyaz etlerin alüminyum kaplarda ve alüminyum folyoyla pişirilmesi durumunda yiyeceklere ne kadar alüminyum geçtiğini tespit etmek için çalışma yürüttüğünü kaydeden Turhan, araştırma sonucunda yüksek ısı ve bekleme süresine bağlı olarak yiyeceklere alüminyum geçtiğini tespit ettiğini söyledi.

    Turhan, yaptığı araştırmaya göre, sığır, koyun ve manda gibi kırmızı etlerin alüminyum folyoya sarılarak fırında pişirilmesi durumunda pişirme, sıcaklık ve süreye bağlı olarak etlerin pişirilmeden önceki alüminyum içeriklerinin yüzde 90 ile 400 oranında arttığını, beyaz etlerde ise bu artışın yüzde 80 ile 250 arasında olduğunu belirtti.

    Etlerin içerdiği yağ miktarının da alüminyum artışını etkilediğini belirten Turhan, yağlı etlerde geçişin daha fazla olduğunu kaydetti.

    Yrd. Doç. Dr. Turhan, alüminyumun bilenen zararlarını yeniden anımsatarak, “Alüminyumun toksit etkisinin zararlı olduğu yıllardan beri bilinmektedir, bu nedenle yiyeceklerin alüminyum kaplarda ve alüminyum folyo kullanılarak pişirilmesini tavsiye etmiyoruz” dedi.

    Turhan, özellikle fırın yemeklerinde kullanılan alüminyum folyonun yerine yağlı kağıdın kullanılabileceğini de belirtti.



  2. 2
    Ziyaretçi

    Cevap: Alüminyum Kapların Tehlikesi - alüminyum Tencerelerin Zararları - Alüminyum Folyonu İnsan Sağlığına Zararları

    Reklam



    Ben de çok severim alüminyumda yapılan yiyecekleri







  3. 3
    Ziyaretçi
    Pişirmeden sıcak paket servis olarak kullanmakta aynımıdır







  4. 4
    Ziyaretçi
    vücuda ne gibi zararları var çikolatalarda alüminyuma sarılı oluyor oda zararlı mı

+ Yorum Gönder
alüminyum tencerenin zararları,  alüminyum tencere zararlımı,  alüminyum çaydanlık zararları,  alüminyum zararları,  alüminyum kapların zararları
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi