Zencefilli Elma Reçeli

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Zencefilli Elma Reçeli ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Zencefilli Elma Reçeli

    Reklam



    Zencefilli Elma Reçeli

    Forum Alev
    Kullanılacak Malzemeler
    1 fincan su
    1 kg elma
    1 kg toz şeker
    2 adet limon
    50 gr taze zencefil
    6 su bardağı su
    1 çay kaşığı tereyağ

    Hazırlanma Şekli

    Elmaları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. 2 adet limonun suyunu sıkın. Elmaları limon suyunu 1 fincan suyu geniş bir tencereye koyun. Orta ateşte 10 dakika kaynatın. Şekeri ilave edin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Taze zencefilleri çok ince doğrayın ve kaynamakta olan reçele ilave edin. Reçel kıvamına gelince 1 çay kaşık tereyağ ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp ateşten alın. Kapağı açık olarak soğumaya bırakın.

    NOT: Reçelin olup olmadığını anlamak için tencereden kaşığın ucuyla aldığınız reçel katı şekilde tabağa düşüyorsa tabakta yayılmıyorsa olmuş demektir. Tabakta yayılıyorsa biraz daha kaynaması gerekir.



  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Zencefilli Elma Reçeli

    Reklam



    Zencefil malesef ülkemizde çokta tanınan ve kullanılan bir bitki değildir oysa asrın şifası olarak görülen zencefil yurt dışında çok reğbet görmektedir ayrıca kokusu çok güzeldir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi