Franbuaz Reçeli - Reçel Tarifleri - Reçeller ve Marmelatlar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Franbuaz Reçeli - Reçel Tarifleri - Reçeller ve Marmelatlar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Franbuaz Reçeli - Reçel Tarifleri - Reçeller ve Marmelatlar

    Reklam



    Franbuaz Reçeli - Reçel Tarifleri - Reçeller ve Marmelatlar

    Forum Alev
    Franbuaz Reçeli - Reçel Tarifleri - Reçeller ve Marmelatlar

    Malzemeler:

    1 adet büyük portakal
    1 kilogram frambuaz
    1 kilogram tozşeker
    50 gram badem
    1 çay kaşığı tereyağı
    1 adet limon suyu

    Yapılışı:

    Portakalı soyun. Ardından minik minik doğrayın.
    Frambuazları ayıklayıp, süzün. Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin. Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin. Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin.

    Bademleri suya koyun ve bekletin. Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.

    Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin. Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

    NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir. Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün.





  2. 2
    MÜCEN
    Bayan Üye

    Cevap: Franbuaz Reçeli - Reçel Tarifleri - Reçeller ve Marmelatlar

    Reklam



    franbuaz yada ahududu ilede bilinen bu meyve özellikle çocukların sevdiği güzel bir meyvedir genellikle pastalarda çok tercih edilen bu meyvenin reçelide çok güzel olmaktadır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi