Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri

    Reklam



    Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri

    Forum Alev
    Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri



    Açma Marmelatı tarifi
    için Malzemeler :

    * 1/2 kg kuru kayısı
    * 2 su bardağı su
    * 2 su bardağı şeker
    * 2- 3 diş karanfil

    Açma Marmelatı
    yemeğinin hazırlanışı:
    Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır.Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır. Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır.Karanfil atılır.Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır.Afiyet olsun.



  2. 2
    MÜCEN
    Bayan Üye

    Cevap: Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri

    Reklam



    kayısı ülkemizde çok fazla bulunan bir meyvedir reçeli kompostusu tatlısı ve marmelatı gibi birçok şeyde kullanılır vüuda dost sağlıklı bir meyvedir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi