Frenk üzümü reçeli tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Frenk üzümü reçeli tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Frenk üzümü reçeli tarifi

    Reklam



    Frenk üzümü reçeli tarifi

    Forum Alev
    Frenk üzümü reçeli tarifi

    frenk üzümü.jpg
    Malzemeler
    1.250 gr Frenk üzümü
    2 kg tozşeker
    1 lt su
    1 limon
    Frenüzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir.Bir tencereye 2 kg tozşeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır.Şurup ağdalaştıktan sonra frenüzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indilir.24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gr limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilir.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağızı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır.



  2. 2
    FULDEM
    Bayan Üye

    Cevap: Frenk üzümü reçeli tarifi

    Reklam



    Böbrek, şişlik, ve taşın parçalanıp dökülmesi konusunda oldukça faydalı bir meyve olan frenk üzümünden yapılan ve sevilen tatlardan biri de reçelidir.







+ Yorum Gönder
frenk uzum receli
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi