C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Sağlık-Genel Bölümünden C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ensar
    Özel Üye
    Reklam

    C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?

    Reklam



    C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?

    Forum Alev
    C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?
    C Vitamini Kanser Riski etkilerini nasıl etkiler
    C Vitaminiyle Kanser Riski Azalırmı?


    C vitamini bir monosakkarit türevidir. “Ispanak, çilek ve limonda bolca C vitamini bulunur ancak tüketme şekline dikkat etmek gerekir” diyen Beslenme Uzmanı Gonca Güzel, C vitamini hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

    C Vitamini Katarakt Riskini Azaltır mı?

    Bağ dokularında olan kollajenin sentezinde görev alır. Kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar. C vitamini antioksidan özelliğinden dolayı, vücudu enfeksiyondan ve bakteri toksinlerinden korur. Kanser, katarakt, kalp – damar hastalığı riskini azaltır. Diş etlerinin ve dokular arasındaki çimento görevini gören kollajenin sentezinde, yaraların kapanmasında, amino asit metabolizmasında, demir, kalsiyum ve folik asitin vücutta kullanılmasında steroid hormonları sentezinde, bağışıklık sisteminin güçlü olmasında ve kolesterol metabolizmasında görevleri vardır.

    Yetersizliğinde Neler Olur?

    Yetersizliğinde, diş etlerinde şişme, kanama, diş kaybı, kemik kırılmaları ile belirlenen skorbüt hastalığı görülür. Ülkemizde orta ve hafif derecede görülebilir.

    Günlük C Vitamini Gereksinimi

    C vitaminin gereksinimi, günde 75 – 90 miligramdır. Enfeksiyon, yanık ve ameliyatlarda 5 – 10 kat daha fazla miktarda verilebilir. Ayrıca hızlı büyüyen çocuklarda, gebe ve emziklilerde gereksinim artar.

    C Vitamini Hangi Meyve ve Sebzelerde Vardır?

    C vitamini kaynakları; sebze ve meyvelerdir. Bunlar, ülkemizde her mevsim bulunan yiyeceklerdir. Ancak, hazırlama ve pişirme sırasında oluşan kayıplar, eksikliğe neden olur. En çok, maydanoz, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil biber, kara lahana, karnabahar, ıspanak, çilek, portakal, limon, greyfurt, mandalina, şeftali, domates, taze fasulye ve patateste bulunur. 1 günde yediğimiz 2 adet portakalla gereksinimimizi rahatlıkla karşılarız.



  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?

    Reklam



    İnsanların vitamin ihtiyaçları onları hastalıklardan korumak içindir.C vitamini insanların bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği için her türlü hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi