Makarna Sosları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Makarna Sosları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gönülce
    Özel Üye
    Reklam

    Makarna Sosları

    Reklam



    Makarna Sosları

    Forum Alev
    BOLONEZ SOS
    Malzemeler

    1 litre
    100 gram margarin
    250 gram yağsız dana kıyması
    20 gram rendelenmiş soğan
    1 diş ince kıyılmış sarımsak
    400 gram rendelenmiş domates
    4 adet ince dilimlenmiş çarliston biber
    ½ çorba kaşığı tuz
    1 adet defne yaprağı
    45 ml domates sosu

    Yapılışı
    Margarini bir tavada kızdırın. Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun. Domates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, 15 dk daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağı ilave edin. Önceden hazırlanan domates sosunu katın. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. Artık servise hazır




  2. 2
    Gönülce
    Özel Üye

    --->: Makarna Sosları

    Reklam



    DOMATES SOSU

    Malzeme

    5 litre
    300 gram margarin
    400 gram havuç (küp şeklinde)
    200 gram kereviz (küp şeklinde)
    40 gram rendelenmiş soğan
    1 adet ince kıyılmış sarımsak
    1 adet defne yaprağı
    1 dal taze kekik
    400 gram un
    600 gram domates püresi
    50 gram toz şeker
    ½ çay kaşığı tuz
    1 çimdik karabiber
    3 lt et suyu

    Yapılışı
    Derin bir tavada margarini kızdırın. Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın. Unu katıp, sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın. Domates püresini ekleyip karıştırın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Sıcak et suyunu, hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave ediniz. Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Oluştukça kefini alın. İnce bir süzgeçten geçirip, süzün. Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.
    Bu sosu daha az malzeme ile bir kullanımlık hazırlayabileceğiniz gibi yukarıdaki ölçüler ile yapıp daha sonraki kullanımlarınız için hazır olarak saklayabilirsiniz.









  3. 3
    Gönülce
    Özel Üye
    MİLANEZ SOS

    Malzeme

    1/2 litre
    50 gram margarin
    200 gram ince doğranmış mantar
    100 gram dana janbon
    200 gram domates
    1 çay kaşığı karabiber
    ½ ince kıyılmış maydanoz
    1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı


    Margarini derin bir tavada eritin.Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin. Dana janbonu, domatesi ekleyin. Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyip, ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapın.








  4. 4
    Gönülce
    Özel Üye
    NAPOLİTEN SOS

    Malzeme

    100 gram margarin
    250 gram yağsız dana kıyması
    20 gram rendelenmiş soğan
    1 diş ince kıyılmış sarımsak
    400 gram rendelenmiş domates
    4 adet ince dilimlenmiş çarliston biber
    ½ çorba kaşığı tuz
    1 adet defne yaprağı
    45 ml domates sosu

    Yapılışı

    Margarini bir tavada kızdırın. Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun. Domates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, 15 dk daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağı ilave edin. Önceden hazırlanan domates sosunu katın. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. Artık servise hazır...




+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi