Bir kaç meze

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Bir kaç meze ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    fatih-ce
    Yeni Üye
    Reklam

    Bir kaç meze

    Reklam



    Bir kaç meze

    Forum Alev
    PEYNİR MEZESİ
    Gerekli Malzemeler:
    250 gram beyaz peynir, 2 diş sarımsak, ceviz içi, yarım çay kaşığı kırmızıbiber ve kimyon, 1 çay kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
    Hazırlanışı:
    Beyaz peyniri ezin. Cevizleri çok ufak parçalara bölün. Ayıklayıp ezeceğiniz sarımsakları peynir ve cevizle iyice karıştırın. Kimyon, kişniş, kırmızıbiber, salça ve zeytinyağı ekleyerek tekrar karıştırın ve servis yapın.
    ARNAVUT CİĞERİ
    Gerekli Malzemeler:
    1 adet koyun ya da 500 gram dana karaciğeri, 1 soğan, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı süt, sumak, pul biber, tuz, un ve kızartmak için sıvı yağ.
    Hazırlanışı:
    Zarı ve sinirleri alınmış karaciğeri küp şeklinde doğrayın. Yayvan bir kaba koyacağınız sütün içinde 2 saat bekletin. Soğanın kabuğunu soyun; ortadan bölün ve ince yarım ay şeklinde doğrayın. Bir kapta tuz ile ovun ve sudan geçirerek süzün. Kıyılmış maydanozu soğan ile karıştırarak sumak ilave edin ve servis tabağına alın. Derince bir kapta sıvı yağı kızdırın. Ciğerleri sütten çıkartın; süzün ve una bulayın. Kızgın yağa atacağınız ciğerleri kevgir ile durmadan iki dakika boyunca kızartın ve yağını süzerek önceden hazırlamış olduğunuz soğan salatasının yanına koyun; üzerine pul biberi serpin ve sıcak olarak servis yapın.
    DENİZ BÖRÜLCESİ
    Gerekli Malzemeler:
    500 gram deniz börülcesi, 1 çay kaşığı karbonat, zeytinyağı, limon ve sarımsak.
    Hazırlanışı:
    Deniz börülcelerinin köklerini keserek atın; kalan kısımları iyice yıkayın ve dallarını ayırın. Bir tencereye soğuk su ve karbonatı koyarak kaynatın. Kaynayan suya deniz börülcelerini atın ve 10-15 dakika pişirin. Haşlanmış deniz börülcelerini süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyan börülce saplarından her birini alt tarafından tutarak bir servis tabağına sıyırın. Üzerlerine önceden hazırlamış olduğunuz zeytinyağı, limon ve sarımsak karışımını ilave ederek servis yapın.
    SÖĞÜŞ DİL
    Gerekli Malzemeler:
    1 adet dana dili, 1 havuç, 1 soğan, 1 diş sarımsak, kereviz yaprağı, defne yaprağı, maydanoz, tuz ve karabiber.
    Hazırlanışı:
    Dili düdüklü tencereye koyun; etrafına havuç, kabuğu soyulmuş soğan, maydanoz, sarımsak, kereviz ve defne yaprağını yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri örtecek kadar su koyun ve 30-45 dakika haşlayın. Haşlanan dili tencereden çıkarıp, soğuyana kadar bekletin. Soğuyan dilin üzerindeki sert deriyi çıkarın ve dilin kök kısmını ayırın. Kalan dili ince dilimler halinde doğrayın ve meze tabağına dizerek servis yapın.
    EZME SALATA
    Gerekli Malzemeler:
    3 domates, 2 sivri biber, 1 soğan, 2 diş sarımsak, maydanoz, zeytinyağı, limon, nar ekşisi, sumak, pul biber ve tuz.
    Hazırlanışı:
    Domateslerin kabuklarını soyun ve çok ufak parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin saplarını kesip, tohumlarını çıkartın ve çok ince halkalar şeklinde kesin. Soğanları ince ince, sarımsakları da çok küçük parçalar halinde kıyın. Maydanozun yapraklarını doğrayın. Bütün malzemeleri bir kaba koyun; üzerlerine zeytinyağı, limon, nar ekşisi, pul biber, sumak ve tuz ilave ederek, iyice karıştırın. Salata tabağına alarak servis yapın.
    BEYİN SALATASI
    Gerekli Malzemeler:
    Koyun ya da dana beyni, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz, zeytinyağı, limon suyu ve maydanoz.
    Hazırlanışı:
    Beynin üzerindeki zarı soğuk suyun altında çıkarın. Çukur bir kaba su, tuz ve sirkeyi koyarak kaynatın. Kaynayan suyun içine beyni atın ve 10-15 dakika haşlayın. Haşlanan beyni soğuk su dolu bir kaba alarak soğutun. Ardından ince dilimler halinde doğrayın ve servis tabağına dizin. Üzerine zeytinyağı, limon ve maydanoz ekleyerek servis yapın.

    KOKTEYLLER
    PEACH CRUSH
    Malzemeler
    15 ml İstanblue Vodka
    30 ml Burgaz Şeftali Aromalı Likör
    50 ml Nar suyu
    Hazırlanışı
    Shakerda çalkalanır ve önceden soğutulmuş
    Short Drink Cocktail bardağına dökülür.
    Portakal dilimi ile süslenerek sunulur.



  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Bir kaç meze

    Reklam



    Anadolu meze konusunda bir numaradır denilebilir. Neredeyse onlarca yüzlerce meze tarifi sıralanabilmektedir. Sofralarda her zaman farklı bir çeşidini koyulabilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi