Arnavut Ciğeri - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Arnavut Ciğeri - Meze Tarifleri - Meze Yapımları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Arnavut Ciğeri - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Reklam



    Arnavut Ciğeri - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1 Koyun Karaciğeri
    ½ Bardak Un
    1 Bardak Sıvı Yağ
    1.5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
    2 Soğan
    1 Demet Maydanoz
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın. Bir dakika kadar pişirip tavadan alın. Çıkarıp üzerine tuz serpin.
    Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin. Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın. Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin. İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Ciğerin yanında servis yapın.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Arnavut Ciğeri - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Reklam



    Her yerin kültürüne göre kendini barizleştiren bir özelliği bulunmaktadır. Özellikle yemek konusunda yöresi ile anılan ülkeler ve şehirler vardır Arnavut ciğeri bunlardan biridir.







+ Yorum Gönder
ciğerin yanına meze
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi