Acılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Acılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Acılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı

    Reklam



    Acılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı

    Forum Alev
    Acılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı - Makarna Sosu Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları


    25 gr. katıyağ
    1 baş küçük soğan
    2 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 adet küçük sakız kabağı
    225 gr. domates püresi
    2 çorba kaşığı ince çentilmiş maydanoz
    Yeterince tuz

    YAPILIŞI:
    Bir tavaya katıyağı koyup hafif ateş üzerinde eritiniz. İçine çok ince rendelenmiş soğanı, ince çentilmiş sarımsağı, kırmızı pul biberi ve bir tutam tuz atarak, 10 dakika karıştırarak pişiriniz. Üzerini kazıyıp ceviz büyüklüğünde doğrayınız. Tavanın kapağını kapatarak kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişiriniz. Konserve doma-tes püresi ve yarım bardak sıcak su ilave ederek 5 dakika daha tavanın üstünü kapatarak pişiriniz. Beş dakikanın sonunda salçanızı istediğinizden fazla sulu olmuşsa bu sefer suyunu çektirmek için ağzı açık olarak bir süre daha karıştırarak pişiriniz. İstediğiniz cins makarnayı 5-6 dakika kaynar tuzlu, yağlı suda haşlayınız. Makarnaları soğuk sudan geçirmeden süzünüz. (Soğuk sudan geçirirseniz makarna hamurunun pişmesi durur ve sertleşir) hazırladığınız salçayı sıcak sıcak üstüne döküp hemen ikram ediniz. Unutmayın tabağınızda salçanın içinde makarnanız pişmeye devam edecektir.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Acılı Makarna Sosu Tarifi - Acılı Makarna Sosu Yapılışı

    Reklam



    Acıdan vazgeçmem diyenler makarna ve diğer yemeklerinde de acılı tarifleri kullanmaktadırlar. Acı sağlığa faydası olduğu kadar sevenler için ayrıca lezzetli gelmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi