Sos Tarifleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Sos Tarifleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    BERFİN
    Üye
    Reklam

    Sos Tarifleri

    Reklam



    Sos Tarifleri

    Forum Alev
    Acılı Sos

    MALZEMELER
    300 gr soyulmuş domates
    5 adet fesleğen yaprağı
    2 adet acı kırmızı biber
    3 diş sarmısak
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.



  2. 2
    BERFİN
    Üye
    Reklam



    Zencefilli sos

    MALZEMELER
    6 Çorba kaşığı limon suyu
    1 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    2 Adet sivri biber (acı)
    1 Tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
    1 Tatlı kaşığı köri
    ½ Su bardağı zeytin yağı

    HAZIRLANIŞI
    Sivri biberleri ince ince doğrayın.
    Tüm malzemeyi karıştırın.







  3. 3
    BERFİN
    Üye
    Ton Balıklı Sos

    MALZEMELER

    1 adet ton balığı konservesi (1 kişilik makarna için)
    1 küçük soğan (arzunuza gore değişir)
    1 adet domates
    Yeşil zeytin
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra yağı süzülmüş olan ton balığını ilave edin. Çok az bir süre kavurup kabuğu soyulmuş ve de küp küp kesilmiş domatesi, ince kesilmiş yeşil zeytini, baharatı ve tuzu ekleyin. Su ilave edin. 5 dakika sonra kaynama baslayinca makarnanıza ilave edin.







  4. 4
    BERFİN
    Üye
    Ton Balıklı Makarna Sosu

    MALZEMELER
    1/2 su bardağı su
    2 kutu tonbalığı
    200-250 gr Konserve Mısır
    2 Dış Sarmısak
    3 Yemek kaşığı Margarin
    1 adet soğan
    Tuz
    Karabiber
    arzuya göre acı tozbiber

    HAZIRLANIŞI
    Bir tencerede Margarini eritin. Soğan ve ince doğranmış sarmısağı biraz kavurun, ton balığı ekleyin. Ardindan salça, su ve mısırları ilave edin, beş dakika kadar pişirin.

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi