Terbiyeli Kış Türlüsü

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Terbiyeli Kış Türlüsü ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Terbiyeli Kış Türlüsü

    Reklam



    Terbiyeli Kış Türlüsü

    Forum Alev

    Malzemeler:
    2 Soğan
    6-7 Pırasa
    300 gr Kereviz
    2 Havuç
    150 gr Kuşbaşı Koyun Eti
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    3 Su Bardağı Sıcak Su
    2 Yumurta Sarısı
    1/2 Limon Suyu
    Tuz, Karabiber



    HAZIRLANIŞI :
    Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Margarini tencerede eritip soğan ve eti ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin.
    Pırasaları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın. Kerevizi yarım ay şeklinde dilimleyin. Havuçları verev olarak ince ince dilimleyin. Doğranmış pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha pişirin.
    Geniş bir kasede yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını ekİeyip iyice karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
    Dikkat! Terbiyeli kış türlüsünü et suyu ile hazırlarsanız çok daha lezzetli olacaktır.




  2. Alev
    Özel Üye

    Terbiyeli Kış Türlüsü Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi