Patlıcan Musakka(5 Kişilik)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Patlıcan Musakka(5 Kişilik) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    FrEeDoM
    Usta Üye
    Reklam

    Patlıcan Musakka(5 Kişilik)

    Reklam



    Patlıcan Musakka(5 Kişilik)

    Forum Alev
    Malzemeler :
    4 adet patlıcan
    2 adet orta boy soğan
    250 gr. kıyma
    2 adet domates
    1 bardak et suyu
    1/3 bardak çiçek yağı
    2 çorba kaşığı margarin
    1/2 demet maydanoz
    Karabiber
    Tuz

    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Patlıcanlar alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletin. Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakın.

    Soğanları zar şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara doğrayın.

    Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli bir kepçeyle alıp bir tencereye veya tepsiye yayın.

    Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Domatesleri ekleyin, hafif pişene kadar kavurup tuz ve karabiber ilave edin.

    Patlıcanların üzerini bu harç ile tamamen kapatın ve 1.5 bardak et suyunu da ilave edip ateşte veya fırında 40 dakika kadar pişirin. Ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.



  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Patlıcan Musakka(5 Kişilik)

    Reklam



    Patlıcan yemeklerinden en çok yeneni etsiz olanıdır.Yani domates soğan ile kavrulması ve kızarmış patlıcanların üzerine dökmektir.İmam bayıldı patlıcan musakka hep bir birlerine benzemektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi