Patlıcan Dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Patlıcan Dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Patlıcan Dolması

    Reklam



    Patlıcan Dolması

    Forum Alev
    Patlıcan Dolması

    MalzemelerMutfak Zorluk
    2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 250 gr kıyma
    6 Adet patlıcan
    1 Çay bardağı pirinç
    1 Adet soğan
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Su bardağı haşlanmış nohut
    Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Ekşi sos için :
    3 Diş sarımsak
    1 Çorba kaşığı kuru nane
    1 Adet limon suyu
    Dolmaların ağzını kapatmak için ; domates kabukları


    Hazırlanışı
    • Önce patlıcanların içini oyup, tuzlu suda bekletin.
    • Acısı çıktıktan sonra suyunu süzüp, bir bez ile kurulayın.
    • Kıymayı derin bir kaba alın.
    • Yemeklik doğranmış soğanı ve pirinci ekleyin.
    • Haşlanmış nohut ve salçayı ekleyip, karıştırın.
    • Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber serpin.
    • Yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
    • Tüm malzemeyi karıştırıp, oyulmuş patlıcanların içine doldurun.
    • Üzerine domates kabuklarını kapatın ve tencereye dizin.
    • Yarısına gelecek kadar su koyup, ağır ateşte pişirin.
    • Pişmesine yakın sarımsak, kuru nane ve limon suyunu karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin.
    • 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    • Sıcak olarak servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Patlıcan Dolması Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi