Zeytinyağlı Kereviz

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Kereviz ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Zeytinyağlı Kereviz

    Reklam



    Zeytinyağlı Kereviz

    Forum Alev
    ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

    MALZEMELER:

    -1 kg kereviz

    -1 havuç

    -1 patates

    -Yarım bardak iç bezelye (konserve).

    -1- 2 avuç arpacık soğan

    -Yarım bardak zeytinyağı

    -Yarım demet maydanoz ve dereotu

    -1 çay kaşığı şeker

    -limon

    -Tuz

    YAPILIŞI:

    1- Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan
    ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.

    2- Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.

    3- Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.

    4- Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.

    5- İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.

    6- Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.

    KISA BİLGİ:

    Kereviz, vitamin ve mineral madde yönünden çok zengin bir sebzedir.

    Kereviz için Bir eczaneye bedel denir




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Kereviz Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi