Zeytinyağlı Barbunya

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Barbunya ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Zeytinyağlı Barbunya

    Reklam



    Zeytinyağlı Barbunya

    Forum Alev

    Malzemeler:
    • 1 kilo barbunya
    • 3 adet iri boy domates
    • 2 adet soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 4-5 adet orta boy patates
    • 3-4 adet orta boy havuç
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • Tuz
    • Kaynar su

    Yapılışı :
    1. Taze barbunya kullanıyorsanız barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Dondurucunuzdaki barbunyayı kullanacaksanız barbunyayı soğuk su altından geçirip buzunun çözülmesini sağlayın. Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış havuç ve patatesi, kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi, sarımsağı ve salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırıp üzerine tuz serpiştirerek 5-10 dk kaynatın.
    2. Barbunyayı ve üzerini 2 parmak geçecek şekilde kaynar suyu ve şekeri ekleyip kısık ateşte çok fazla karıştırmadan sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 30-40dk. dinlendirdikten sonra üzerini nane veya maydonozla süsleyerek servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Barbunya Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi