Zeytinyağlı Biber Dolma tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Biber Dolma tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    .::Melinda::
    Üye
    Reklam

    Zeytinyağlı Biber Dolma tarifi

    Reklam



    Zeytinyağlı Biber Dolma tarifi

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1 su bardağı pirinç
    ½ kg dolmalık biber
    3 adet soğan
    1 adet domates
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 + ½ su bardağı sıcak su
    ½ demet nane
    ½ demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    Tuz, karabiber



    HAZIRLANIŞI

    1. Bir tencerede ½ çay bardağı zeytinyağı ile dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
    2. Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip biraz pişirin.
    3. Kuş üzümlerini, toz şekeri ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci ilave edin.
    4. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
    5. Tuzu, karabiberi, kuru fesleğeni ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    6. İç malzeme pişince, ince ince doğradığınız taze nane ve maydanozu ekleyin, karıştırıp demlenmeye bırakın.
    7. Biberleri ayıklayıp yıkayın.
    8. İç malzemeyi biberlerin içine doldurun, ağızlarını domates ile kapatın.
    9. Bir tencereye yerleştirin.
    10. Üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı ve ½ su bardağı sıcak suyu ekleyin.
    11. Biber kabukları yumuşayıncaya kadar-yaklaşık 20 dakikapişirin.

    BAŞKA BİR TARiF

    Malzeme:

    500 gr. pirinç
    1,5 kg. soğan
    500 gr. zeytinyağı
    50 gr. fıstık
    25 gr. şeker
    50 gr. üzüm
    2 adet limon
    Bir demet dereotu
    Bir demet maydanoz
    Bir demet nane
    Bir çay kaşığı karabiber
    Tarçın - bahar
    Tuz
    2 kg. dolmalık biber.

    Yapılışı :

    Soğan incecik doğranır. 500 gr. zeytinyağı ile sara-rıncaya kadar kavrulur. 30 dakika evvel ılık suda ıslatılmış pirinç, fıstık ilâve edilir. Biraz daha kavrulur Yarım litre kadar su konur. Hafif ateşte suyu çektirilir. Ateşten alınır. Kıyılmış dereotu, nane, maydanoz, bahar, biber, tarçın, tuz, şeker, üzüm, iki limon suyu ilâve edilir ve karıştırılır. Bi-berlerin başları kesilir. Çekirdekleri ayıklanır. Yıkanır, ha-zırlanır. Hazırlanan iç doldurularak üzerleri kapatılır. Ten-cerenin dikine maydanoz ve nane sapları konur, veya ta-bak kapatılır. Doldurulan dolmalar, ağırları yukarıya gel-mek üzere dizilir. Üzerine bir tabak kapanır. Biraz tuz ve su ilâve edilir. Evvelâ harlı ateşte; sonra hafif ateşte su-yu çektirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Demates ve limon dilimleri ile süslenir.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Biber Dolma tarifi Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi