Zeytinyağlı Şalgam Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Şalgam Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi

    Reklam



    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi

    1 çay bardağı Zeytinyağı
    1 kg. şalgam (Soyulmuş, yarım kesilmiş, yassı doğranmış)

    1 kg. havuç (Soyulup, yassı doğranmış)
    2 adet patates (Soyulup, yassı doğranmış)
    1 tatlı kaşığı Un
    ½ limonun suyu
    Tuz
    Su
    1 çorba kaşığı şeker
    6 adet soğan (Küçük boy, soyulmuş)
    ½ bağ dereotu

    Hazırlanışı
    Soğanları ve sebzeleri yıkayıp, pişireceğiniz tencerenin içine koyun.
    Yağı, unu, limon suyunu, tuzu, şekeri ve sebzelerin üzerini aşacak kadar suyu ilave edin.
    Tencerenin üzerine malzemeyi bastıracak şekilde tabak koyup, pişmeye bırakın.
    5 dakika kaynadıktan sonra tuzunu kontrol edip, ağır ateşte 15 dakika pişirin.
    Soğuduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Şalgam Tarifi Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi