Patlıcanlı lezzetler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Patlıcanlı lezzetler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    seco00006
    Usta Üye
    Reklam

    Patlıcanlı lezzetler

    Reklam



    Patlıcanlı lezzetler

    Forum Alev
    patlıcanlı lezzetler


    Sosisli kuru patlıcan dolması Malzemeler 2 adet kırmızı soğan 1 çay bardağı bizim pilavlık pirinç 1 tutam karabiber 1 tutam tuz 2 dal maydanoz 2 dal dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 5 adet doğranmış sosis 1 tatlı kaşığı fıstık 1 tatlı kaşığı çam fıstığı 2 çay bardağı zeytinyağı

    Yapılışı: Kuru patlıcanları kaynatıp soğumaya bırakın. Soğanı doğrayıp bir çay fincanı zeytinyağında kavurun. Pirinç, fıstık ve diğer malzemeleri katıp kavurmaya devam edin. Çok az su ilave edip biraz daha ağır ateşte pişirin. Ilınınca patlıcanları doldurun. İki tarafını patlıcanları içine çevirerek kapatın, tencereye dizin. Tencerenin içine az su ve bir bardak zeytinyağı ekleyip yarım saat ağır ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın.


    Patlıcanlı poğaça Malzemeler Poğaça hamuru için: 1 paket / 200 gr beyaz veya labne krem peynir Yarım paket (125 gr) margarin veya tereyağı 2 ölçü (200 gr) un

    Poğaça üstü: 1 -2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu Poğaça içi: 150 gr közlenmiş patlıcan 50 ml krema 1 tatlı kaşığı un 1 tutam tuz 1 tutam karabiber

    Yapılışı: Krem peynir ve yağ birlikte ezilir, un elenerek ilave edilir, yoğrularak hamur haline getirilir. Hamur top yapılır, alüminyum folyoya sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir. Hamur hazır olunca unlu tezgahta merdane ile açılır, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesilir. Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürülür. Ortalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi konur. Üzerlerine hamur kapatılır; çevreleri çatalla bastırılır böylece poğaçaların pişerken açılması önlenir. Poğaçalara yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir.


    Zeytinyağlı baby patlıcan Malzemeler 6 adet baby patlıcan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı su 1 adet soğan, ince doğranmış 1 adet domates, doğranmış 1 adet sarımsak, ince kıyılmış 2 adet sivribiber, ince kıyılmış Ayçiçeği yağı

    Yapılışı: Fırını 200 derece ısıtın. Bir tavada patlıcanları az yağda biraz kızartın. Başka bir tavaya az yağ koyun, soğan, sarımsak, biberleri, ardından domatesleri fazla pişirmeden soteleyin. Isıya dayanıklı cam bir tabağa patlıcanları dizin. Ortasını yarın ve karışımları tüm patlıcanlara bölüştürün. Bir kapta bir su bardağı suda salçayı eritin. Patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün. Isıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.


    Parmesanlı patlıcan dilimleri Malzemeler 2 adet bostan patlıcan, soyulmamış 2 adet domates, ince küp küp kesilmiş Toz parmesan Taze nane, ince dilimlenmiş 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı: Patlıcanları uzunlamasına kesin. Patlıcan dilimlerine fırçayla zeytinyağı sürün ve kızgın tavada veya ızgarada kızartın. Kızarttığınız patlıcanın üzerine domates ve kıyılmış naneyi serpiştirin. Toz parmesanla servis yapın.



  2. 2
    rabia07
    Usta Üye

    --->: patlıcanlı lezzetler

    Reklam



    Güzel tarifler paylaşım için teşekkürler:)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi