Zeytinyağlı Havuç Borani Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Borani Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Havuç Borani Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Borani Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı Havuç Borani Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Borani Yapılışı

    Reklam



    Zeytinyağlı Havuç Borani Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Borani Yapılışı

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Havuç Borani Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Borani Yapılışı



    Malzemer:

    6 adet orta boy havuç
    6 diş sarımsak
    1 çay bardağı pirinç
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1,5 su bardağı sıcak su
    Tuz


    Tarifi:

    Daire şeklinde doğranmış havuç ve kıyılmış sarımsak zeytinyağında kavrulur. Yumuşamaya başlayınca yıkanmış pirinç, limon suyu sıcak su katılır. Kapaklı olarak, orta ateşte yarım saat pişirilir. En son şeker ve tuz konur, 5 dakika daha pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.



    alıntı




  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: Zeytinyağlı Havuç Borani Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Borani Yapılışı

    Reklam



    havuç la yapılan bu yemeği limon suyu ile buluşturunca inanılmaz bir lezzet alacaksınız yapımı kolay ve malzemesi az olan bu tarif masrafsız bir yemek yapmanıza sebep olacaktır







+ Yorum Gönder
havuç borani,  zeytin yaglı havuç borani
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi