Barbunya Musakka Tarifi - Barbunya Musakka Hazırlanışı - Barbunya Musakka Malzemeleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Barbunya Musakka Tarifi - Barbunya Musakka Hazırlanışı - Barbunya Musakka Malzemeleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Barbunya Musakka Tarifi - Barbunya Musakka Hazırlanışı - Barbunya Musakka Malzemeleri

    Reklam



    Barbunya Musakka Tarifi - Barbunya Musakka Hazırlanışı - Barbunya Musakka Malzemeleri

    Forum Alev
    Barbunya Musakka Tarifi - Barbunya Musakka Hazırlanışı - Barbunya Musakka Malzemeleri

    Malzemeler:
    - yarım kg haşlanmış barbunya
    - 250 g kıyma
    - 3 yemek kaşığı margarin
    - 1 adet havuç
    - 1 adet kuru soğan
    - 2 adet sivri biber
    - 1 yemek kaşığı salça
    - 2 su bardağı et suyu
    - 1 tatlı kaşığı şeker
    - 1 tatlı kaşığı sirke
    - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    - 1 tatlı kaşığı kekik
    - tuz ve karabiber
    Üzeri İçin:
    - yarım su bardağı kaşar rendesi
    - 4 adet milföy hamuru
    - 1 adet yumurta sarısı

    Hazırlanışı:

    Barbunyaları bir gece önceden su ile ıslatıp, haşlayınız. Kuru soğan soğanı piyazlık doğrayınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız. Havucun kabuklarını kazıyıp, küçük küçük doğrayınız. Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurunuz. Kavrulan kıymanın içine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğanlar renk alınca salçayı ilave edip, kokusu gidinceye kadar pişiriniz. Daha sonra içine doğranmış havuç ve sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz. En son olarak içine sirkeyi, şekeri, haşlanmış barbunyayı, kekiği, kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynattıktan sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alınız. Fasulyelerin üzerine önce rendelenmiş kaşarı serpiniz. Milföy hamurlarını şerit şerit kesip, birbirine çapraz gelecek şekilde peynirlerin üzerine dizip, hamurların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürünüz. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında, hamurlar kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.




  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: Barbunya Musakka Tarifi - Barbunya Musakka Hazırlanışı - Barbunya Musakka Malzemeleri

    Reklam



    barbunya kendi başına bır vitamin deposu ve sağlıklı bır baklagildir bamya musakka tarifi denemeyenler için iyi bir fırsat pişman olmayacaksınız milföy hamuru inanılmaz yakışacak







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi