Köfteli Kereviz-Sebze Yemekleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Köfteli Kereviz-Sebze Yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Köfteli Kereviz-Sebze Yemekleri

    Reklam



    Köfteli Kereviz-Sebze Yemekleri

    Forum Alev
    MALZEMELER
    3 adet orta boy kereviz
    2 adet küçük boy havuç
    2 adet patates
    2 yemek kaşığı bezelye
    1 baş küçük soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı su
    Yarım limon
    Yeteri kadar tuz
    Köfte için
    350 gr kıyma
    1 baş soğan
    2 dilim bayat ekmek içi
    2 adet domates
    1 adet yumurta
    1 adet sivri biber
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon


    HAZIRLANIŞI
    Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyma, tuz ve kimyonu koyun. Üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde yuvarlayın.
    Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmaması için limon sürün. Üzerine su koyarak çok az haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Haşlanan kerevizleri ortadan ikiye bölüp ortalarını hafifce çukurlaştırın. Üzerlerine hazırlanan köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış domates dilimi ve küçük doğranmış sivri biberi koyarak tepsiye dizin.
    250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvı yağ ilave ederek sote yapın. Yumuşamaya başlayınca üzerine bezelye ilave edin. Servis tabağına sebzelerle yerleştirip servise sunun.




  2. Alev
    Özel Üye

    Köfteli Kereviz-Sebze Yemekleri Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi