Patlıcanlı Söğürme - Söğürme Yapılışı - Söğürme Yemeği

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Patlıcanlı Söğürme - Söğürme Yapılışı - Söğürme Yemeği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Patlıcanlı Söğürme - Söğürme Yapılışı - Söğürme Yemeği

    Reklam



    Patlıcanlı Söğürme - Söğürme Yapılışı - Söğürme Yemeği

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 4 adet orta boy patlıcan
    • 4 diş sarımsak
    • 1 kase yoğurt
    Sosu İçin
    • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    • Kırmızı pul biber
    Üzeri İçin
    • 1-2 dal maydanoz
    Yapılışı
    1. Ocağı yakın ve patlıcanları üzerinde kabukları soyulana kadar közleyin.
    2. Sarımsakları havanda dövün.
    3. Yoğurdu bir kaseye alın ve dövdüğünüz sarımsakları ve tuzu ekleyerek karıştırın.
    4. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın ve sarımsaklı yoğutla karıştırıp servis tabağına alın.
    5. Bir tavada sıvıyağ kızdırın kırmızı pul biberi bu yağda yakın.
    6. Yoğurtlu patlıcan karışımının üzerine bu sosu dökün.
    7. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.




  2. Alev
    Özel Üye

    Patlıcanlı Söğürme - Söğürme Yapılışı - Söğürme Yemeği Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi