Kuşkonmazlı Enginar Tarifi - Kuşkonmazlı Enginar Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Kuşkonmazlı Enginar Tarifi - Kuşkonmazlı Enginar Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Kuşkonmazlı Enginar Tarifi - Kuşkonmazlı Enginar Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Kuşkonmazlı Enginar Tarifi - Kuşkonmazlı Enginar Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Kuşkonmazlı Enginar Tarifi - Kuşkonmazlı Enginar Nasıl Yapılır?


    4 adet enginar
    150 gr kuşkonmaz
    2 havuç
    3 patates
    100 gr arpacık soğan
    100 gr konserve bezelye
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 çay kaşığı şeker
    ½ Yarım limon
    1 su bardağı su
    ½ demet dereotu
    Tuz


    •Enginarlara limon suyunu yedirip ortasındaki çiçek kalıntılarını alarak limonlu suda bekletin.
    •Havuçlar ve patatesleri küp şekeri büyüklüğünde doğrayın.
    •Bezelye ve havucu haşlayıp yarı pişmiş duruma getirin.
    •Bir tencereye havucun, patatesin, bezelyenin, arpacık soğanın yarısını döşeyin.
    •Enginarları bu malzemenin üzerine dizin.
    •Diğer yarıya bölünmüş havucu, bezelyeyi, arpacık soğanı ve enginarları koyun.
    •Zeytinyağı, kabuğunu soyduğunuz limonu, tuzu, şekeri ve suyu ilave ettikten sonra üzerini folyo ile tamamen kapatın.
    •20 dakika pişirin.
    •Kağıdı kaldırın ve ikişer santim kestiğiniz kuşkonmazları üzerine serpiştirin. Kağıdı kapatıp 5 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
    •Soğuduktan sonra üzerinde dal dereotu ve yanında limon ile servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Kuşkonmazlı Enginar Tarifi - Kuşkonmazlı Enginar Nasıl Yapılır? Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi