Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır?


    Buğdaylı pazı sarması malzemeleri
    3 demet pazı
    1 su bardağı haşlanmış buğday
    1 çay bardağı bulgur
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 soğan
    2 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı salça
    30 gr tereyağı
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    Yarım demet taze fesleğen
    1'er çay kaşığı karabiber
    Kırmızıbiber
    Kekik
    Nane
    Tuz


    Pazı yapraklarını 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda haşlayıp süzün. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup kıyın. Taze fesleğeni temizleyip kıyın. Baharatları bir kapta harmanlayın. Bulguru bir kaba alıp üzerine 2 çay bardağı sıcak su ilave edin. 30 dakika şişmesini bekledikten sonra tahta kaşıkla karıştırın.

    Sıvıyağını bir tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Sulandırılmış salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış buğday ve bulguru ilave edip 12 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış fesleğen, tuz ve baharatları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.

    Pazı yapraklarını istediğiniz büyüklüklerde kesip buğdaylı harcı ortalarına yayın. Sarma şeklinde sıkıca sarıp tencereye düzgün bir şekilde dizin. Üzerine nar ekşisisini gezdirin. Tereyağından fındık büyüklüğünde parçalar alıp sarmaların üzerine eşit şekilde dağıtın. 1 çay bardağı ılık su ekleyin. Sarmaların dağılmaması için üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Limon dilimleriyle süsleyip sıcak ya da ılık servis yapın.

    Buğdaylı pazı sarması artık hazır, afiyet olsun.





  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

    Reklam



    pazı sarmaları anadoluda değişik yöntemlerle yapılır her yöreye ait bir tarifi vardır,buğdaylı pazı çok lezzetli olduğu gibi lorlu pazı sarma ve kıymalısıda yapılmaktadır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi