Beşamelli Kıymalı Enginar Tarifi - Beşamelli Kıymalı Enginar Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Beşamelli Kıymalı Enginar Tarifi - Beşamelli Kıymalı Enginar Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Beşamelli Kıymalı Enginar Tarifi - Beşamelli Kıymalı Enginar Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Beşamelli Kıymalı Enginar Tarifi - Beşamelli Kıymalı Enginar Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Beşamelli Kıymalı Enginar Tarifi - Beşamelli Kıymalı Enginar Nasıl Yapılır?


    • 5 adet Enginar
    • 300 gram Kıyma
    • 1 adet Soğan
    • 2 diş Sarmısak
    • 2 çorba kaşığı kıyılmış Maydanoz
    • Tuz, Karabiber,
    • Kırmızıbiber, Kimyon

    Sosu için;

    • 2 çorba kaşığı Un
    • 2 çorba kaşığı Tereyağ
    • 2 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
    • 1 su bardağı Süt



    Enginarları suda 15 dk. haşlayın. Tavada sıvı yağla birlikte küçük küçük doğranmış soğanları kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. İnce ince kıyılmış maydanozları, rendelenmiş sarımsakları ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Enginarların ortasına hazırladığınız içten koyup fırın tepsisine dizin. Başka bir tavada tereyağıyla unu kavurup karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Beşamel sos piştikten sonra enginarların üzerine bir kaşık kadar koyup sostan koyup en üstede kaşar peynir rendesini serpin. Enginarları fırında 5 dk. kadar pişirip servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Beşamelli Kıymalı Enginar Tarifi - Beşamelli Kıymalı Enginar Nasıl Yapılır? Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi