Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır

    Reklam



    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Dolması Malzemeleri



    alzemeler
    3 adet büyük enginar
    2,5 bardak enginarların bekletildiği limonlu ve unlu su
    Çeyrek limonun suyu
    Çeyrek çorba kaşığı toz şeker
    1 adet büyük yağlı kağıt

    İç malzemesi:
    250 gr. kabuklu iç bakla (kabukları ayıklanmış ve küçük parçalara doğranmış)
    2 adet orta boy soğan (küçük küçük doğranmış)
    1 kahve fincanı pirinç
    Çeyrek bardak zeytinyağı
    1 kahve fincanı su
    1 demet dereotu
    Tuz
    Enginarın ayıklandığı su
    5 bardak su
    1 çorba kaşığı un
    Yarım limonun suyu

    Yapılışı
    Bir tencereye zeytinyağı, soğan ve yarım tatlı kaşığı tuz koyarak soğanları sarartmadan 5 dakika kavurun. Sonra bu soğanlara, 250 gr bakla içi ile, pirinci ilave ederek, 5 dakika daha kavurun. 1 kahve fincanı su katarak, pirinç suyunu çekene kadar orta kuvvetteki ateşte 5 dakika daha pişirin. Bu içe küçük doğranmış 1 demet dereotu ilave edip kabı ateşten alın ve bir tarafa ayırın. Büyükçe bir tencereye 5 bardak su, 1 silme çorba kaşığı un ile yarım adet büyükçe limonun suyunu koyarak iyice karıştırın, Bu un ve limonlu suya, ayıklanmış 3 enginarı koyun. Enginarları teker teker sudan çıkararak, içlerini doldurun, yağlı kağıdına sıkıca sarın, sonra kağıda sarılan her enginarın doldurulmuş tarafları üste getirilmiş olarak yayvanca bir tencereye yan yana döşeyin. Tencereye döşenmiş bu enginarlara, çeyrek bardak zeytinyağı, çeyrek adet limonun suyu, çeyrek çorba kaşığı toz şekerle iki ya da üç defa olmak üzere enginarları içine ayıkladığımız un ve limonlu sudan 2,5 bardak katarak, tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere yaklaşık bir buçuk saat pişirin, ateşten alarak iyice soğuduktan sonra, kağıtlarını çıkarın ve servis yapın. (Tencereye önce suyun yarısını ve her çektikçe de çeken miktar kadar su katmak suretiyle enginarları pişirmelidir, bütün suyu katılmak suretiyle pişirilen enginarların içlerindeki pirinçler su fazlalığından dağılırlar.)




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi