Zeytinyağlı dolma içi tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı dolma içi tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Zeytinyağlı dolma içi tarifi

    Reklam



    Zeytinyağlı dolma içi tarifi

    Forum Alev
    Zeytinyağlı dolma içi tarifi

    zeytinyağlı dolma içi.jpg
    Malzemeler

    1 kilo dolmalık biber
    300 gr. pirinç
    1 bardak zeytinyağı
    3 adet domates
    5 adet soğan
    1 kaşık şeker
    1 kaşık fıstık
    1 kaşık üzüm
    Maydanoz
    Nane dereotu
    Baharatlar

    Yapılışı

    Soğanları soyup kare kara doğrayıp yemeklik orta büyüklükte bir tencereye koyun.

    Fıstığı yıkayıp soğana ilave edin.

    Yağınıda koyup hepsini ateşte hafif pembeleşlinceye kadar kavurun.

    Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dk. kadar el dayanabilecek kadar sıcak suda ıslatın.

    Fıstıklar hafif pembeleşince suyunu süzüp pirinci ilave edin.

    Kevgirle karıştırıp pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

    Üzerine şekeri üzümü tuzu koyun.Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişirin.

    Ateşten alınca baharatlarını maydanoz nane dereotu kıyarak koyun.

    Limon suyunu da koyup hepsinin birden karıştırın.Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldurun.



  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Zeytinyağlı dolma içi tarifi

    Reklam



    Zeytin yağlı yapacağınız dolmalarda özelikle iç harcını hafif bir şekilde kavurarak yapılırsa daha lezzetli olmakta ve tadıda daha güzel olabilmekte ve daha hafif olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi