Zeytin Yağlı Biber Dolması ve Yaprak Sarması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytin Yağlı Biber Dolması ve Yaprak Sarması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ManiacFearLes
    Emekli
    Reklam

    Zeytin Yağlı Biber Dolması ve Yaprak Sarması

    Reklam



    Zeytin Yağlı Biber Dolması ve Yaprak Sarması

    Forum Alev
    ayyy canım çekti vallaha ya bunların yanına

    ***ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMASI***

    Süresi : 80-90 dk.

    Malzemeler• 8 tane iri dolmalık biber
    • 3 orta boy soğan
    • 1 domates
    • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 yemek kaşığı kuşüzümü
    • 1 su bardağı pirinç
    • ½ su bardağı zeytinyağı
    • 2 su bardağı su
    • 4-5 dal maydanoz
    • 4-5 dal dereotu
    • 4-5 dal nane
    • Yenibahar,Karabiber,Şeker,Tuz

    Tarif

    Biberlerin saplarını zarar vermeden çıkarın. Zeytinyağını kızdırın, çam fıstıklarını hafif kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanları ilave edin, kahverengileşinceye kadar kavurmaya devam edin.

    Pirinç, 1,5 su bardağı su, kuşüzümü, şeker, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.

    Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyın iç malzemesine ekleyin, iyice karıştırın. Ilınan harcı biberlere doldurun. Domatesi iri iri doğrayarak biberlere kapak yapın. Üzerine yarım su bardağı suyu ekleyerek, biberler pişene kadar kaynatın.



    ***ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMASI***

    Süresi : 150-160 dk.

    Malzemeler
    • 0.5 kg. sarmalık yaprak
    • 4 tane orta boy soğan
    • 2.5 su bardağı birinç
    • Bir tutam maydanoz
    • 2 tane domates
    • 2 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • Bir miktar (tuz, pul biber, karabiber, nane)
    • 2 su bardağı sıvıyağ

    Tarif

    Önce yapraklar sıcak suda sapları yumuşayana kadar haşlanır. Soğuk sudan geçirilir ve bekletilir. Bir tarafta soğanlar küçük küçük doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp ilave edilir ve biraz çevrilir. Sonra sırayla domatesler küçük küçük doğranıp ilave edilir ve karıştırılır.

    Tuz, pul biber, nane, karabiber, salça katılarak üzerine biraz su ilave edilir ve en son maydanozlar küçük küçük doğranarak ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra soğumaya bırakılır. Yapraklar tek tek saplarından koparılıp, yaprağın içine daha önce hazırlanmış olan iç malzemeden bir tatlı kaşığı konur ve sarılıp tencerenin içine sırayla dizilir. Sarmaların üzerine dilim dilim kesilen limonlardan koyulur. Sonra su ilave edilerek üzerinde biraz sıvı yağ gezdirilir ve tencerenin üzeri düz bir kapak ile kapatılır. Ocakta 1.5 saat bekledikten sonra soğutulur ve tabağa dizilip servis yapılır.




  2. 2
    wjaga
    Üye

    --->: Zeytin Yağlı Biber Dolması ve Yaprak Sarması

    Reklam



    bide mercimek koftesını koysan ne kadar guzel olur:D







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi