Domates dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Domates dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Domates dolması

    Reklam



    Domates dolması

    Forum Alev


    4 buyuk boy domates

    Ic Malzeme:
    1 orta boy sogan, kucuk dogranmis
    2 yk sizma zeytinyag
    2 yk tereyag
    200 gr orta yagli kiyma
    2 yk pirinc, haslanmis, varsa pilavdan alin
    2 yk maydanoz, kucuk dogranmis
    2 yk dere otu, kucuk dogranmis
    4 yk ezilmis domates, konserve
    1 yk biber salcasi
    1/2 + 1 kap et suyu
    1 tk tuz
    1 ck karabiber

    Uzeri icin:
    1-2 yk maydanoz, kucuk dogranmis

    Ic malzemeyi hazirlamak icin; tavada sogani tereyag ve zeytinyag ile 4-5 dakika sote edin. Kiyma, tuz ve karabiber ilave edin, kiymanin rengi donene kadar karistirarak, pisirin. Bu arada ezilmis domates ve biber salcasini 1/2 kap et suyu ile karisitirin, kiymanin icine ilave edin. Kapagini kapatip 15 dakika daha pisirin. Kiymayi tel suzgecten gecirip suyunu saklayin. Kiymayi bir kabin icine bosaltin, haslanmis pirinc, maydanoz ve dere otunu ekleyip karistirin. Bu arada domateslerin ustlerini koparmadan, kapak keser gibi kesin. Tatli kasigi ile iclerini domatesi parcalamadan cikartin*.

    Kasik ile domateslerin iclerini hazirladiginiz kiyma harci ile doldurun, kapaklarini kapatin. Pyrex bir kabin icine yerlestirin. Uzerine kiymadan suzup ayirdiginiz suyu ve 1 kap sicak et suyunu dokun. Uzerlerine kucuk dogranmis maydanoz serpin.

    Firinin ayarini izgaraya getirin. Pyrexi (Borcam) firinin orta katina yerlestirin, 15 dakika pisirin. Firinin ayarini izgaradan 400 F cevirin ve dolmalari 25 dakika daha pisirin. Sicak sicak yaninda yogurt ile servis yapin.





  2. Alev
    Özel Üye

    Domates dolması Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi