Bademli patlıcan dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Bademli patlıcan dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sayanor
    Üye
    Reklam

    Bademli patlıcan dolması

    Reklam



    Bademli patlıcan dolması

    Forum Alev
    malzemeler

    2 Adet orta boy patlıcan
    12 Dilim dana jambon veya salam
    1 Su bardağı soyulmuş badem
    1 Adet soğan
    2 Çorba kaşığı zeytinyağı
    1 Su bardağı galeta unu
    1 Tutam taze nane
    Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
    Hazırlanışı
    • Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin.
    • Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın.
    • Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin.
    • 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun.
    • Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın.
    • Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın.
    • Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun.
    • Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın.
    • Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın.
    • Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    sayanor
    Üye

    --->: bademli patlıcan dolması

    Reklam



    balıklı domates dolması

    malzemeler

    Hazırlanışı
    • Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin.
    • Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın.
    • Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin.
    • 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun.
    • Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın.
    • Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın.
    • Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun.
    • Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın.
    • Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın.
    • Sıcak olarak servis yapın.


    Hazırlanışı
    • Domateslerin üzerini kapak şeklinde açıp, içlerini çıkarın ve hafifçe yağlayın.
    • Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda pembeleştirin.
    • Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış balıkları ilave edin.
    • Rengi dönünceye kadar kavurup, yağını süzün.
    • Çırpılmış yumurta, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, krema, haşlanmış pirinç ve balığı karıştırıp domateslerin içine doldurun.
    • Üzerlerine peynir serpiştirip, fırında 15 dakika pişirin.
    • Servis tabaklarına alıp, üzerlerine yağda hafifçe kavrulmuş bademleri serpiştirin.
    • Etrafını yeşilliklerle süsleyip, servis yapın.








  3. 3
    sayanor
    Üye
    Cevizli domates Dolması

    Malzemeler

    1 Su bardağı dövülmüş ceviz
    1 Su bardağı doğranmış mantar
    3 Diş sarımsak
    1 Çay kaşığı kekik
    1 Çay kaşığı karabiber
    2 Adet soğan
    6 Adet domates
    2 Çorba kaşığı margarin
    1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
    1 Çay bardağı su
    Tuz

    Hazırlanışı
    • Ceviz ve mantarları robottan geçirin.
    • Domateslerin üzerlerinden birer kapak açın.
    • Domateslerin içini boşaltın.
    • Kaşar peyniri rendesi, dövülmüş sarımsak, kekik, karabiber, tuz, doğranmış soğan ve çıkardığınız domates içlerini karıştırın.
    • Hazırladığınız içi domateslerin içine doldurun.
    • Üzerlerine 2 çorba kaşığı margarini eşit olarak koyun.
    • İçlerini doldurduğunuz domateslerin kapaklarını kapatın.
    • Fırın tepsisine dizin.
    • 1 Çay bardağı su ekleyin.
    • Üzerine alüminyum folyo örtün.
    • 200 Dereceli fırında 20 dakika pişirin.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi