Havucun yararları

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Havucun yararları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    GüllereVurgun
    Usta Üye
    Reklam

    Havucun yararları

    Reklam



    Havucun yararları

    Forum Alev
    A, C, B1 ve B2 vitaminlerince zengin bir ürün olan havuç, çiğ olarak ya da pişirilerek tüketilir.

    Tohumlarından halk arasında gaz söktürücü, idrar artırıcı, adet getirici ve mide ilacı olarak yararlanılır.

    Haftada beş kere yendiği takdirde araştırmalara göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor.

    Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10oranında azalttığı görülmüştür.

    Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor.

    Anne sütünü arttırır.

    Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir.

    Havuçtaki kompleks karbonhidratlar vücuda ererji verir.

    Havuçlar kirli olsa bile kabuğunu soymamak gerekir. Çünkü yarım kilogram havuçta 30 mg C vitamini, B1-B-B6 vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum mineralleri bulunur ve bunların büyük bölümü kabuğun altındadır.

    Kabuğu soyulduğunda havuç besin değerinden çok şey kaybeder.

    Havucun kabuğunu soymak yerine musluğun altında hafifçe fırçalamak yeterlidir.

    Görme bozukluklari, bas dönmesi, düsük tansiyon, bitkinlik gibi rahatsizliklari iyilestirir.

    Bronşları açar, kuru öksürüğü keser ve bağırsakları yumusatır.

    Havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu biliyormusunuz.

    Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor.

    Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını , kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriliyor.

    Havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu.

    Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, havuçların çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamanın yeterli olduğu bilinmektedir.

    Aşırı havuç suyu içildiğinde cilt hafif portakal rengi alırsa da bunun bir zararı söz konusu değildir.



  2. 2
    sagocu_kız
    Bayan Üye

    --->: Havucun yararları

    Reklam



    Yararları-Havucun Yararları

    Teşekkürler ;)







  3. 3
    dideo
    Bayan Üye
    Havucun ne kadarda çok yararları varmış ben çok seviyorum şahsen:D







  4. 4
    Petibör
    Üye
    Gerçekten de çok yararı varmış :) Ben önceden de yiyordum ama şimdi daha bi sıklıkla yiyeceğim. :)

    Teşekkürler...


  5. 5
    Ziyaretçi
    Havucun Faydaları

    Uzmanlar, havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor. Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor.

    Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun çok faydalı olduğunu ifade eden uzmanlar, havucun, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirdiğini, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdiğini, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı attığını vurguluyor.

    Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını belirten uzmanlar, kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirdiğini bildiriyor.

    Uzmanlar, havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayarak, havuçların çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamanın kafi olduğunu kaydediyor.

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi