Yeşil İncir Reçeli hazırlanışı

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Yeşil İncir Reçeli hazırlanışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ensar
    Özel Üye
    Reklam

    Yeşil İncir Reçeli hazırlanışı

    Reklam



    Yeşil İncir Reçeli hazırlanışı

    Forum Alev
    Yeşil İncir Reçeli
    Vittakis Yeşil İncir Reçeli 450 gr incirin doğal lezzetinin reçele katılmasıyla oluşmuş doyumsuz tadlar sunan bir üründür.

    İçindekiler:
    Şeker, İncir (%45), Su, Yenilebilir Glikoz Şurubu, Kıvam Arttırıcı
    (Petkin E-440) Asitlik Düzenleyici (Sitrik Asit E-330), 100 gr'da en az 45 gr İncir içerir
    (%45). 100 gr'da 55 gr şeker vardır.

    Ingredients:
    Sugar, Fig (%45), Water, Glucose, (Pectin E-440) (Citric Acid E-330), Includes at least
    45 gr Fig (%45) and.

    İncirin Faydaları:
    Enerji verir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır. Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollesterol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır. Pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır. İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor bulunur.

    Evde İncir Reçeli Nasıl Yapılır

    Malzeme :

    2.5 kg.incir
    5 kg.toz şeker
    1.5 litre su
    kabuk tarçın
    2 limon suyu

    Hazırlanışı :

    İncirleri üstten ve alttan çok az keserek bir gece suda bekletin.Ertesi gün incirleri 3 kez kaynatıp süzün. İncirleri elinizle
    hafifçe sıkarak sularını süzdürün. Tencereye suyu ve tozşekeri alarak kaynatın. İçine sıktığınız incirleri atın. Reçeliniz ağdalaşıp kıvam alınca içine tarçın kabuklarını ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp



  2. 2
    CANGÜLER
    Bayan Üye

    Cevap: Yeşil İncir Reçeli hazırlanışı

    Reklam



    İnsanların evlerinde reçellerini kendileri yapmaları doğal olması ve sağlıklı olması nedeni ile daha iyi olacaktır.Fakat reçelin yapımını bilmek gerekmektedir.Değişik reçel yapmak isteyenlerin incir yada kestane reçelini denemeleri önerilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi