Antioksidan özelliği Olan Bitkiler

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Antioksidan özelliği Olan Bitkiler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    tarantino71
    Yeni Üye
    Reklam

    Antioksidan özelliği Olan Bitkiler

    Reklam



    Antioksidan özelliği Olan Bitkiler

    Forum Alev
    1-Beta-karoten: Genellikle turuncu renkteki tatlı patates, havuç, bal kabağı ve mango gibi yiyeceklerde görülür. Ispanak, kale, brokoli, turp, şalgam yaprakları da antioksidan açısından zengin sebzeler arasındadır.
    2-Selenyum: Tuna ve morina balığında bulunur.
    3-Vitamin A: Ispanak ve kale gibi yapraklı yeşilliklerle havuç ve kavunda bulunur
    Antioksidan Açısından Zengin Bitkiler

    4-Vitamin C: (askorbik asit) Portakal, greyfurt gibi turunçgillerde , yeşil ve kırmızı biber, kivi, brokoli ve çilekte bulunur.
    5-Vitamin E: (alpha-takopherol) Buğday tohumu, ayçiçeği çekirdeği, badem, ve pişmiş domateste ( salça, domates püresi gibi ürünlerde) bulunur. Doğal olarak bioaktif antioksidan açısından zengin olan yiyecekler
    6-Polifenol: Soya, yeşil çay, siyah çikolata, erik, yaban mersini, siyah ahududu, çilek, elma, kabuklu yemişler (fındık, pekan, şamfıstığı)
    7-Glucosinalates: Turpgiller familyasından suteresi, brokoli, kapak, karnabahar, Brüksel lahanası ve kıvırcık lahana
    8-Resveratrol: Üzüm, kızılcık,yaban mersini, ve yerfıstığı
    9-Lutein: Ispanak, kale, kara lahana, brokoli, kivi ve yüksek derecede lutein barındıran kırmızı üzüm
    10-Likopen: Pişmiş domatesler (salça ve domates püresi gibi ürünler), karpuz ve kayısı



  2. 2
    CANGÜLER
    Bayan Üye

    Cevap: Antioksidan özelliği Olan Bitkiler

    Reklam



    Yediğimiz tüm besinlerin antioksidan özellikleri bulunmaktadır.Yediğimiz besinlerin içinde olan vitaminlerini minerallerin ve diğer ögelerin hepsi vücudumuz için gerekli olanlardır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi