Türkiyede Yeme içme özelliği

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Türkiyede Yeme içme özelliği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    ÆSiя
    Özel Üye





    Cevap: Türkiyenin Yemek Kültürü - Türk Mutfağı
    Türk mutfağı Osmanlı'nın mutfağını miras almaktadır Osmanlı muftağı da Türki Arap Yunan Ermenistan ve Pers mutfaklarının birleşimi ve saflaştırılması olarak tanımlanabilir Türk mutfağı ayrıca Batı Avrupa mutfağından olduğu kadar bu mutfaklardan ve diğer komşu mutfaklardan etkilendi Osmanlılar Orta Asya'dan Yoğurt gibi geleneksel Türki unsurları kendi ülkelerindeki çeşitli yemek pişirme geleneklerini ile etkilendikleri Orta Doğu mutfağıyla birleştirdiler Osmanlı İmparatorluğu gerçekten koskocaman bir teknik özellik dizisi yarattı Bu durum Osmanlı İmparatorluğu'nun Osmanlı yemeklerinden küçük parçalar ve örnekler içerdiği çeşitli bölgelerinde gözlemlenebilir
    Türk kahvesi


    Tamamı alındığında Türk mutfağı homojen değildir Bir taraftan ortak Türk yemekleri ülkenin boydan boya ucunda bulunabilirken ayrıca bölgeye özgü yemekler de vardır KaradenizUrfa Gaziantep ve Adana kebapları mezeleri ve hamurişine dayalı tatlıları;baklava kadayıf ve künefe ile Özellikle Türkiye'nin batı kısmında zeytin ağacı bolbol yetiştirilir Zeytin yağı yağlar içinde pişirme işlerinde en çok kullanılandır Ege Bölgesi Marmara Bölgesi ve Akdeniz BölgesiAkdeniz Bölgesi temel özelliklerini gösterir Orta Anadolu kendine özgü keşkek (kashkak) mantı (özellikle Kayseri) ve gözleme gibi hamurlu yemekleriyle meşhurdur







  3. 3
    Ziyaretçi
    türkiyede yeme içme kültürü genellikle zeytinyağlı dolma,yaprak sarması ve bunun gibi yiyeceklerden oluşur.Çünkü insanlarımız yağı çok severler







  4. 4
    Ziyaretçi
    Süper siniz çOK SAĞOLUNNNN THANK YOUU :)

  5. 5
    Ziyaretçi
    tesekkurler hacı boook

+ Yorum Gönder
türkiyenin yeme içme özellikleri,  türkiye yeme içme,  türkiye yeme içme özellikleri,  türkiyenin yeme içme
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 4 kişi